Sõprade ring
Liitu Sõprade ringiga ja säästa! Vaata veel

Filtreerimine

Hind
Kõrgus, mm
Energiatõhususe klass
Kõige ökonoomsemad elektripliidid on klass A+++. A on standardne klass, A+ - ökonoomne ning klass G kulutab kõige rohkem elektrienergiat.
Soojusplaadi tüüp
Pliitide tööpinnad võivad olla erinevad: keraamilised, elektrilised ja malmist. Klaas-keraamilised pinnad on väga vastupidavad, nad soojenevad kiiresti ja neid on kerge puhastada. Malmist pinnad soojenevad ja jahtuvad aeglaselt, kuid on väga vastupidavad. Induktsioonpinnad soojendavad nõu põhja jäädes ise külmaks, mis tagab köögis toimetamise turvalisuse.
Keedualade arv
Peamised elektriliste soojenduselementide tüübid on: Hi-Light, induktsioon ja malmist kütteelement. Hi-Light loob ühtlase ja täpselt suunatud soojusvoo. See soojeneb kiiresti ja lülitub seejärel vähenenud temperatuuri režiimile. Malmist soojenduselement soojeneb umbes 10 minutit. Valmistades toitu induktsioonpliidil peab poti põhi olema paksust magnetiseeritud materjalist.
Ahju tüüp
Ahjusid on kahte tüüpi: elektrilised ja gaasiahjud. Elektilised ahjud võivad olla ka mitme funktsioonilised. Mitmefunktsioonilised ahjud võimaldavad laia valikut toiduvalmistamise variante. Ahju ülemises osas võib olla keerlev grill ja tal võib olla konvektor.
Ahju maksimaalne temperatuur, °C
Jaheda ahju temperatuur 90 kraadi, väga aeglane 120 kraadi, aeglane 150-160 kraadi, mõõdukalt aeglane 160-180 kraadi, mõõdukalt kuum 190-200 kraadi, kuum 190-200 kraadi, kiire/väga kuum 230-260 kraadi.
Ahju maht, l
Taimer
Võimaldab määrata toidu valmistamise aja ja annab märku protsessi lõppemisest heli- või valgussignaaliga.
Puhastustüüp
Ahju peamised puhastuse viisid on: Easy to Clean, pürolüütiline ja katalüütline isepuhastuse süsteem. Katalüütiline süsteem tähendab spetsiaalselt emailitud pinda, mis takistab plekkide tekkimise. Pürolüütiline isepuhastussüsteem kasutab kõrget temperatuuri, mille järel ahju jäänud vanad toidujäätmed ja plekid muutuvad tuhaks ja mille saab ahju jahtudes niiske lapiga ära pühkida. Süsteemis Easy to Clean on kerge puhastada tavalise lapiga, sest spetsiaalne kate ei võta rasva ja mustust külge.
Toote tüüp Elektripliidid×
Värv Valge×
Kaubamärk Indesit×
Kuvatud: 1
Sorteeri:
Ainult veebis
Elektripliit Indesit IS5V4PHW/E
Elektripliit Indesit IS5V4PHW/E
  • Energiatõhususe klass: A
  • Soojusplaadi tüüp: Elektriline
  • Keedualade arv: 4
  • Ahju tüüp: Elektriline
  • Ahju maht: 61 l
Kuvatud: 1

Pliidid - Kuidas teha parim valik

Uue pliidi valimisel, ei ole tegemist lihtsa ülesandega. Kõige esmalt mõelge missugust köögimasinat te eelistate, kas gaasi,- elektri või kombineeritud pliiti. Seejärel mõelge kas masin peab olema integreeritav või eraldiseisev. Igal toiduvalmistajal on oma head ja vead, kuid tänasel päeval kõige populaarsem on kahtlemata elektripliit. Seda peamiselt just oma kasutusmugavuse poolest. Vaja on vaid masin nupust tööle panna ning toidutegu võib alata!
 
Gaasipliidi jaoks läheb seevastu vaja eraldi gaasiballooni, kuid gaasiseade ise ei tarbi elektrit. Gaasi abil toidu valmistamine on oluliselt soodsam kui elektriseadmel.  Kes aga soovib proovida mõlemat lahendust, tasub valida kombineeritud pliit. Sellisel masinal on mõlemat tüüpi keedualad- nii elektrilised kui ka gaasiga . Veel on olemas minipliidid ehk lauapliidid, mis sobivad ideaalselt väiksemasse kööki või ühiselamusse.

Pliidiplaadid

Peamiselt on kasutusel kahte erinevat tüüpi keedualad- keraamilised ja induktsiooni. Kuid kes soovib, leiab ilmselt müügilt ka veel malmist keedualaga seadme. Keedualasid võib pliidil olla täiesti erinev arv, on pisemaid kahe keedualaga seadmeid kui ka suuri nelja keedualaga masinaid.
 
Nagu eelnevalt mainitud sai, on kõige levinumad keraamilised pliidid. Need on soodsa hinnaga, nende plaadid soojenevad kiiresti ning neid on imelihtne puhastada. Piisab spetsiaalsest puhastusainest ning niiskest lapist. Kõrbenud toitu on võimalik plaadilt eemaldada ka spetsiaalse kaabitsa abil.
 
Viimasel ajal aga koguvad suurt populaarsust just induktsiooniplaadid. Need on küll pisut kallima hinnaga, ent palju ohutumad, sest selline pliidiplaat ei lähe kuumaks. Seetõttu ei ole ohtu ennast ära põletada. Ka väikeste lastega pered eelistavad just induktsioonpliiti. Küll tuleb aga silmas pidada, et kõik potid ja pannid peavad olema sobilikud induktsioonplaadi jaoks. Kontrollige seda tähist alati keedunõude põhja alt või nende tootejuhendist.
 
Kolmas kategooria on malmist plaat.  See on kasutusel olnud juba aastakümneid. Puuduseks on fakt , et need ei lähe väga kiiresti kuumaks ning mustust nii plaatidelt kui plaadi ümber on suhteliselt keeruline eemaldada, võrreldes kaasaegsemate mudelitega.

Praeahjud

Kui ostate eraldiseisva masina on seadmel olemas ka praeahi. Kaasaegsed praeahjud on väga võimekad, omades mitmeid erinevaid spetsiifilisi programme.  Sellised funktsioonid nagu grillimine, pöördõhuga küpsetamine, ülalt ja alt kuumutamine on uute masinate puhul juba elementaarsed. Küll aga võib leida palju lisavõimalusi sõltuvalt mudelist:
  • Sulatusprogramm- sulatab sügavkülmutatud toidu üles nii, et ei riku toiduainete tekstuuri;
  • Toidus soojas hoidmise funktsioon- hoiab eelnevalt valmistatud toidu soojana;
  • Lauanõude soojendamise programm-  eelsoojendab tasse ja taldrikuid;
  • Toidu kuivatamise funktsioon- ideaalne päikesekuivatatud tomatite või kuivatatud õunte valmistamiseks;
  • Juhtmevaba lihatermomeeter- tänu sellele lisale on võimalik valmistada just soovitud küpsusastmega ahjupraad.
  • Automaatse küpsetamise funktsioon- sellise funktsiooni abil, valib ahi ise sobiva temperatuuri ja programmi mingi kindla toidu valmistamiseks.
Ahju puhul on ka väga oluline valida mudel, millel on paks mitmekordne ukseklaas. Seda eriti juhul, kui köögis käputavad ja jalutavad ringi ka pere kõige pisemad liikmed. Nii ei teki ohtu, et laps võiks ennast vastu kuuma pinda ära põletada.
 
Kui vähegi võimalik valige praeahi, millel on teleskoopsiinid, sest tänu nendele on toidu ahjust kätte saamine ja ka küpsusastme kontrollimine oluliselt mugavam. Kui teil on teleskoopsiinid, siis ei pea te enam ahjuplaati ahjust välja tõstma. Te saate ahjuplaati sujuval ahju sisse ja ahjust välja liigutada siinide abil.

Suurus on oluline, valige õige suurus!

Eraldiseisvate masinate puhul on tavaliselt mõõdud  50 cm ja 60 cm (laius) ning 85 cm ja 90 cm (kõrgus). Sügavus on tavapäraselt kõikidel masinatel 60 cm. Integreeritud masinate puhul on mõõdud pisut teised ning seal tuleb jälgida ka köögimööbli iseärasusi.

Puhastamine

Õnneks on möödas need ajad, kui praeahju puhastamine oli terve päeva töö. Unustage karedad švammid ja kange puhastuskeemia! Kaasaegsed praeahjud puhastavad ennast ise. Tõsi küll, ka teie abi läheb selleks siiski pisut vaja:
  • Katalüüsiga ahjud- ahjudel on poorsest emailist valmistatud seinad või küljed, mis aitavad rasval oksüdeeruda. Puhastamine ehk katalüüs toimub suhteliselt kõrgel temperatuuril, alates 230°C. Küll aga ei ole katalüüsiv toime seintel ja külgedel püsiv, mistõttu tuleb neid vähemalt iga 5 aasta tagant välja vahetada.
  • Pürolüüsiga funktsioon- see on parim puhastusfunktsioon. Pürolüüs toimub väga kõrgel, kuni 500°C  temperatuuril. Kõik toidujäägid ja rasv põletatakse sellises kuumuses ära ning teie kohustuseks jääb vaid tuhk ahjust kokku pühkida.
  • AquaClean funktsioon- ahju puhastamine toimub veeauru abil. Selleks tuleb valada vesi ahjuplaadile ning käivitada spetsiaalne programm. Pärast programmi lõppu tuleb seadme sisemus lapiga puhastada.

Hind ja energiakulu

Elektripliitide hinnad algavad paarisajast eurost. On odava hinnaga seadmeid, mis pole nii võimekad ent ajavad oma asja ära, eriti kui te pole just kõige suurem kokkaja. Kui soovite oma köögis särada aga kui tõeline staarkokk, tasub valida juba kallim ja võimalusterohkem masin. Kui mõtlete, kas induktsioon vs keraamiline pliit, siis langetage otsus esimese kasuks. Induktsioon on lihtsalt ohutum ja ökonoomsem. Kui teie köögis pole aga piisavalt ruumi, on lauapliit ideaalseks võimaluseks ka pisemas ruumis kokkamiseks.
 
Energiakulu on erinevatel pliitidel ja ahjudel täiesti erinev. Vaadake ja võrrelge erinevaid pliite. Uurige lisainfot ja kasutajate tagasisidet internetis. Ärge otsustage uisapäisa, vaid valige välja parim ja kvaliteetne toode!

Korduma Kippuvad Küsimused (KKK)

Milline on parim pliit?
Parim toiduvalmistaja on valitud vastavalt teie soovidele ja nõudmistele. On oluline et masin mahuks teie kööki ära ja sobituks kodu üldise ilmega. Mida võimekam ja mida rohkem lisafunktsioone seadmel on, seda parem.
 
Kumb on parem kas induktsioon või keraamiline pliit?
Induktsioon on lihtsalt ohutum ja ökonoomsem, kuid vajab spetsiaalseid keedu- ja praenõusid. Keraamiliste keedualadega toiduvalmistaja on aga soodsama hinnaga.
 
Mida jälgida pliiti ostes?
Peamine on, et köögimasin oma asukohale ära mahuks. Ka erinevad lisafunktsioonid on toidu valmistamisel suureks abiks.
 
Kumb on parem kas gaasi- või elektripliit?
See sõltub vaid  teie maitse-eelistusest. Gaasi abil toidu valmistamine on pisut soodsam, kui elektripliidil toitu valmistades.
 
Millised on parimad pliitide tootjad ja brändid?
Tuntud kodumasinate ja köögitehnika tootjad, keda võib usaldada on : Beko, Aeg, Bosch, Electrolux, Hansa, Indesit, Whirlpool ja Gorenje.