Liitu SMART NET lojaalsusprogrammiga ja säästa! Liitu

Filtreerimine

Näita tooteid
Hind
Toote tüüp
Rest sobib küpsetamiseks
Värv Alumiinium× Beež×
Toote tüüp Muud grillitarvikud×
Kuvatud: 2
Sorteeri:
Lisa TasteLab AU-FB-13 10775305, 32 cm x 32 cm
Laos
Ainult veebis
Lisa TasteLab AU-FB-13 10775305, 32 cm x 32 cm
  • Värv: Beež
  • Materjal: Keraamiline
Tarne
Kättesaamine väljastuspunktist pole võimalik
Lisa Zyle Heat Deflector Lifter ZY22EVA, 56 cm x 56 cm
22,19 / tk
Ainult veebis
Lisa Zyle Heat Deflector Lifter ZY22EVA, 56 cm x 56 cm
  • Värv: Beež
  • Materjal: Kivi
Tarne
Kättesaamine väljastuspunktist pole võimalik

Grillrestid ja grillitarvikud

Grillrest on asendamatu, kui soovid grillida. Grillrestid on erinevates kujudes, mis muudavad teatud lihade ümberpööramise ja eemaldamise lihtsaks. Olenemata sellest, kas oled otsustanud söegrilli, keraamilise grilli või gaasigrilli kasuks, muudab sinna juurde kuuluvate tarvikute õige valik kogu söögi valmistamise protsessi palju mugavamaks ja turvalisemaks. 

Grillid

Grillresti valimine algab tegelikult sellest, milline on sinu kodune grill. See määrab mõõdud ja materjali omadused, mida silmas pidada. 
  • Keraamiline grill hoiab väga hästi kuumust ja söekulu on palju väiksem kui muude grillidega. Tänu keraamilisele küpsetuskoldele jääb grillides liha mahlasem ja maitsvam. 
  • Gaasigrillide puhul on miinuseks puusuitsu lõhna puudumine, plussiks aga mugavus, kiirus ja puhtus! Hea gaasigrill on malmist või roostevaba terasest grillrestiga. 
  • Klassikalised ümarad söegrillid ehk ufo-grillid on väga head ja üsna universaalsed. Siin tuleks jälgida, et ei valiks kõige odavamat mudelit

Grilli tööriistad

Iga töö õnnestub hästi valitud tööriistadega paremini. Sama reegel kehtib ka grillimise puhul, hoolimata sellest, mis tüüpi liha töötlema asutakse. 
  • Esmavajalikud abivahendid grillimise juures on kindlasti spaatel, tangid, kahe teraga kahvel ja puhastushari. Olgugi, et müüakse ka suuremaid grillivahendite komplekte, siis tegelikkuses kasutatakse tihtipealt neist vaid eelnimetatuid. 
  • Kindlasti tasub jälgida tööriistade käepideme või varre pikkust. See on kuuma grilli juures ohutuse aspektist väga määrav. Kui pead toimetama pidevas kõrvetada saamise hirmus, siis ei ole protsess kindlasti nauditav. 
  • Veendu, et valitud töövahendid oleksid vastupidavad, kannataksid kõrget kuumust ning ei roostetaks. 

Grillrestid

Roostevabad

See on parim materjal kui hinnata grillrestile omaseid kvaliteedinäitajaid. Neid on väga lihtne puhastada ja mugav hooldada võrreldes mõnede teiste materjalidega. Samuti on need tuntud pika eluea poolest- need teenivad hästi ja kestavad kaua. Roostevabale materjalile on omane ka mitte kuumaga painduda. 

Malmist

Malmist grillrestidel on võimalik toitu küpsetada madalamal temperatuuril kui näiteks roostevabad restid seda lubavad. Selle materjali armastatud omadus on säilitada hästi endas kuumust. Malm on teatavasti küll raske materjal, kuid kasuomadused kaaluvad selle väikese ebamugavuse igal juhul üle. Samuti on nende peamiseks ülesandeks abistada selliste toitude valmistamisel, mida muidu oleks keeruline, et mitte öelda võimatu, grilli peal küpsetada. 
 
Resti materjal
Plussid
Miinused
Roostevabad
Lihtne puhastada, vastupidavad ja ei roosteta. 
Toit võib kergesti kinni jääda, tuleb pidevalt puhastada. 
Malmist
Hoiab hästi kuumust. Lubab küpsetada leegi kohal, vajab ka madalamaid temperatuure küpsetamiseks. 
Keeruline hooldada, hooldamata jätmisel tekib rooste. 

Kaitsevarustus

Grillimisel on tegemist kõrgete temperatuuridega. Oht end ära kõrvetada on suur, sest mängus on kuumad pinnad, lahtine leek ja pritsiv rasv, seega pajakinnaste kandmine on rangelt soovituslik, et kaitsta oma käsi. Selleks, et riided aga ühel või teisel moel kahjustada ei saaks, on hea panna ette ka põll. Sama varustust on soovituslik kasutada ka grillimise alternatiivi korral, näiteks suitsuahju kasutades.  

Pannid ja alusplaadid

Grillimise jaoks ettenähtud kokkamise vahendeid on olemas väga erinevas suuruses ja nende kvaliteet võib kõikuda üsna suurelt. Ka disaini osas on valik hämmastavalt lai, seega ka suurim kokandusgurmaan peaks endale lemmikud leidma. Grilli peal kasutatavad anumad on vajalikud väiksemate toitutükkide hoidmiseks ning hoidmaks neid resti vahelt läbi kukkumast. Korraliku wok-panniga saad näiteks liha kõrvale valmistada mõnusad köögiviljad, samal ajal kui potis küpseksid riis või kartul. Pitsaplaadi peal on aga mõnus kokku panna üks toekas grillpitsa. 

Tulematerjal

Poodides on saadaval nii tavalist grillsütt kui ka grillbrikette. Eestis müüakse enamuses kergpuidust valmistatud sütt, mis hõõgub küll vähem aega kui tugevamast puidust valmistatud süsi. Samas kergpuidust süsi süttib kergemini ja kiiremini ning annab parema söe aroomi. Hea süsi on see, mille kotis on suuremad ühtlase suurusega tükid ja vähem peent puru. Grillbrigett on söetootmise jääkidest kokku pressitud brikett, seega sisuliselt kokkupressitud söetolm. 

Korduma Kippuvad Küsimused

Mis on parim grillrestide materjal? 

Roostevabast terasest grillrestid on parim valik, kuna seda on lihtne puhastada see ei roosteta. Puhastamiseks kerge harjamine pärast grillimist on piisav.

Millised grillrestid on kõige kestvamad? 

Malmist grillrestid  kestavad kaua kui neid õigesti hooldada. esmase kasutamisega tasub malmist grillrest määrida kokku õhukese õlikihiga ning panna grillile madalama kuumusega seniks kuni õli enam ei aura ja restile on jäänud must kiht peale.

Kas grillresti peab puhastama pärast igat kasutust? 

Selleks,  et grillresti puhastamine liialt suureks ettevõtmiseks ei muutuks külge kõrbenud kihi pärast, siis on soovituslik kiire harjamine pärast grillimist et saada toidujäänused ja kõrbenud tükid lahti.