Liitu SMART NET lojaalsusprogrammiga ja säästa! Liitu

Filtreerimine

Hind
Kaal, kg
Maht, l
Kivisüsi Segapuit ×
Kuvatud: 8
Sorteeri:
Süsi ProWood ANGL2, 2 kg
3,99 € / tk
4,99 / tk
Laos saadaval tk
1 tk – 1.0 tk, 1 tk – 4,99 €
Laos
Süsi ProWood ANGL2, 2 kg
  • Kivisüsi : Segapuit
  • Kaal: 2 kg
Tarne
Kättesaamine väljastuspunktist pole võimalik
Süsi Pro Flame 9699138, 2 kg
3,99 € / tk
4,79 / tk
Laos saadaval tk
1 tk – 1.0 tk, 1 tk – 4,79 €
Laos
Süsi Pro Flame 9699138, 2 kg
  • Kivisüsi : Segapuit
  • Kaal: 2 kg
Tarne
Kättesaamine väljastuspunktist pole võimalik
Süsi ProWood, 50 l
19,90 / tk
Laos saadaval tk
1 tk – 50.0 l, 1 l – 0,40 €
-20% KOODIGA
Süsi ProWood, 50 l
  • Kivisüsi : Segapuit
  • Maht: 50 l
Tarne
Kättesaamine väljastuspunktist
Süsi Flammifera Kamado, 10 kg
16,99 / tk
Laos saadaval tk
1 tk – 10.0 kg, 1 kg – 1,70 €
Roheline hind - Madal Hind
Süsi Flammifera Kamado, 10 kg
  • Kivisüsi : Segapuit
  • Kaal: 10 kg
Tarne
Kättesaamine väljastuspunktist
Süsi NO_Brand PINI KAY 619XX42116, 10 kg
17,99 € / tk
23,99 / tk
Laos saadaval tk
1 tk – 1.0 tk, 1 tk – 23,99 €
Laos
Süsi NO_Brand PINI KAY 619XX42116, 10 kg
  • Kivisüsi : Segapuit
  • Kaal: 10 kg
Tarne
Kättesaamine väljastuspunktist
Süsi Pro Flame 9699139, 10 kg
20,89 € / tk
24,99 / tk
Laos saadaval tk
1 tk – 1.0 tk, 1 tk – 24,99 €
Ainult veebis
Süsi Pro Flame 9699139, 10 kg
  • Kivisüsi : Segapuit
  • Kaal: 10 kg
Tarne
Kättesaamine väljastuspunktist
Süsi Biolan 641196001020, 30 l
7,70 / tk
Laos saadaval tk
1 tk – 30.0 l, 1 l – 0,26 €
Roheline hind - Madal Hind
Süsi Biolan 641196001020, 30 l
  • Kivisüsi : Segapuit
  • Maht: 30 l
Tarne
Kättesaamine väljastuspunktist
Süsi Mustang 231819
2,56 € / Pakk
3,10 / Pakk
Laos saadaval pakk
1 Pakk – 10.0 tk, 1 tk – 0,31 €
Süsi Mustang 231819
  • Kivisüsi : Segapuit
Tarne
Kättesaamine väljastuspunktist

Päike, grill ja grillsüsi- need on sõbrad kolmekesi

Grillimine, see on justkui Eestlaste rahvussport. Esimeste plusskraadide saabumisel kerkib igast hoovist kerget lõkkesuitsu ning šašlõkki küpsetamise lõhna.

Tegelikult on see grillimise hasart ju isegi arusaadav, sest meile põhjamaalastele, on seda sooja ilma jagatud tõesti vaid jaopärast ja esimene soe kevadpäev on just õige aeg, et kuuri alt grill välja ajada ja liha küpsetama hakata.

Ja kui juba grilli välja tood, siis ära unusta ka grillsütt, süütevedelikku või süütetablette, mille kõik saad omale juba varakult valmis ja ette ära tellida K-Rauta.ee veebipoest!

Söegrill või gaasigrill- selles on küsimus

Mõlemat tüüpi grillid on meie kaasmaalaste hulgas üpris populaarseks saanud. Kumba neist aga eelistada? Paljude arust on söegrill ainuõige võimalus toidu lõkkel valmistamiseks, sest ehedal puusöega soojaks köetud grillil on liha kohe parema ja hõrguga maitsega.

Gaasigrilli austajad eelistavad eelkõige aga kiirust ja mugavust, sest grill on vaid hetkega soe ning puudub vajadus grillsöe ja süütetablettidega mässamiseks.  Tegelikult ega siin õiget vastust polegi, et kumb grill parem on. Asi on maitses nagu öeldakse. Küll aga leiad järgnevast tabelist mõlema grilli plussid ja miinused:

 
Söegrill
 Gaasigrill
Plussid
Annab toidule mõnusa suitsuse maitse
 Kiire ja mugav kasutada
 
Odavam hind võrreldes gaasigrillidega
 Kontrollitav temperatuur ja küpsetusaeg
 
 
 Lihtne puhastada
 
 
 
Miinused
Toidu valmistamine võtab kauem aega
 Vajab spetsiaalset gaasi
 
Vajab rohkem tähelepanu ja oskusi
 Ei anna toidule suitsust maitset
 
Puhastamine võib olla keerulisem
 Gaasiballoonid või -torud vajavad vahetamist
 
 
 Kallim hind võrreldes söegrillidega

Elektrigrill on rõõmuks korteris elavatele inimestele

Lisaks söe- ja gaasigrillile on müügil ka erinevad elektrigrillid. Sellised grillid on kõige populaarsemad aga just inimeste seas, kel oma koduaeda ei ole. Elektrigrilliga saab edukalt grillida nii liha, kala kui ka erinevaid juurvilju ja seda kasvõi oma köögis.

Kuidas valida omale sobiv grill?

Kõigepealt mõtle välja, kas oled söegrilli või gaasigrilli tüüpi inimene. Mõlemal grillil on oma eelised ja ka puudused. Gaasigrilli puhul vajad sa grillimiseks gaasi, söegrilli puhul grillsütt. Samas sõltuvalt söegrilli suurusest, on sul seda mugav kaasa võtta ka näiteks matkale või telkima minnes. Gaasigrilli on aga väga ja lihtne just koduaias kasutada, sest grill on hetkega soe ja valmis sind teenima!

Teine asi millele tasub mõelda on grilli suurus. Mida suurem on grillimise ala, seda suuremaid koguseid toitu on sul võimalik ühe korraga grillida. Ja kui juba suurema koguse korraga peale paned, siis seda väiksem on ka grillsöe kulu, sest toit valmib üheaegselt ning sul ei ole vaja vahepeal sütt juurde lisada.

Kindlasti on heaks abimeheks ka see, kui grillil on olemas veel spetsiaalsed restid ja toetuspind näiteks grillimistarvikute jaoks. Ka rattad on suureks abiks, kui soovid grilli ühest kohast teise liigutada.

Loomulikult mängib edevamate grillimeistrite jaoks suurt rolli ka grilli disain ja selle värvus. Eks erksat värvi ja ilusa disainiga grilli taga on ikka lõbusam kokata. Õnneks on aga grille müügil tõesti väga erinevaid, alates kallitest Kamado grillidest lõpetades odavate ühekordsete grillidega. Igaüks leiab enda jaoks kindlasti just selle õige "grillimismasina".

Kuidas grilli eest hoolt kanda nii, et see kestaks veel aastaid?

Pärast grillimist puhasta alati ära grillrestid ja grillimise tarvikud. Tühjenda grill tuhast ja söe jääkidest. Ära hoia grilli vihma käes ning talveperioodiks vii alati see kohta, kus ta oleks äärmuslike ilmastikutingimuste eest kaitstud.


Korduma kippuvad küsimused (KKK)

Mis vahe on gaasigrillil ja söegrillil?
Gaasigrillid töötavad vedelgaasiga ja neil on tavaliselt sisseehitatud süüteniit, et süüdata leek kiiresti ja hõlpsalt. Söegrillid kasutavad grillsütt ja tänu söe aeglasemale põlemisele, kuumeneb grill pisut aeglasemalt kui gaasigrill ning toidu valmistamine võtab seetõttu enam aega.
Kuidas vältida grillimisel leegi kerkimist?
Leegi kerkimise vältimiseks tuleks grillresti ja küpsetatava toidu vahel hoida vähemalt 15-20 cm vahemaad, et rasvapritsmed ei kuumeneks liiga palju ja et need põlema ei süttiks. Samuti tuleks vältida liiga rasvase toidu grillimist ning vajadusel kasutada vett liiga suureks kerkinud tuleleegi kustutamiseks.
Kuidas teada saada, millal grillitud toit on valmis?
Parim viis selleks on kasutada lihatermomeetrit, mis võimaldab mõõta toidu sisetemperatuuri. Täpne sisemise temperatuuri näit aitab kindlaks teha, kas liha on õigesti küpsenud. Lisaks võib kogenud grillmeister hinnata toidu küpsust selle välimuse ja tekstuuri järgi. Ja alati on võimalik teha kiire prooviamps, veendumaks selles, kas toit on piisavalt küps.