Присоединись к SMART NET! Присоединись
Фильтровать Очистить ×

Фильтрация

Специальные предложения
Цена
Регулируемая величина помола кофе
Мощность, Вт
Специальные предложения ТОП товар×
Показывается: 1
Сортировать по:
Кофемолка Bosch TSM6A014R, красный
23,19 / шт.
На складе
Только онлайн
ТОП товар
Кофемолка Bosch TSM6A014R, красный
  • Мощность: 180 Вт
  • Цвет: Красный
  • Тип механизма помола: Лезвия
Доставка
Самовывоз

Kohviveskid- kuidas valida?

Poest ostetud valmis kohvipuru pole pooltki seda, mis on värskelt jahvatatud oad. Mõnus ja hea aroom ning see imeline värskus, mis annab kohvi maitsele kohe nii palju juurde. Võibolla mängib siin oma rolli ka teadmine, et olete ise oma kätega need oad just parajaks jahvatanud. Aga kui teil on kodus kas presskann või tavaline filterkohvimasin on üks hea kohviveski just see mida vajate, et teie hommikukohv veel paremini mekiks.

Veskeid on müügil aga mitmeid erinevaid ning lai tootevalik võib esimese hooga silme eest päris kirjuks võtta. Mida aga eelistada ja mida mitte. Millele tasub üldse tähelepanu pöörata, kui olete veskit ostmas. Kas valida odavama hinnaga toode või tasub eelistada siiski brändi? Kohe selgitame tõe välja!

Missugust kohviveskit valida?

Müügil on mitut erinevat tüüpi veskeid. Teeme kohe pisikese lühitutvustuse, et saaksite enda jaoks valida välja sobivaima toote.
  • Manuaalsed käsiveskid- ehk teisisõnu käsikohviveskid. Neid on lihtne kasutada, kuid samas on need väga vastupidavad ning müügil odava hinnaga. Ja sellised veskid sobivad inimesele, kel piisavalt jõudu ning kes ei karda ise seadmele kätt külge panna. Kogu ubade jahvatamise protsess toimub inimjõul ning selliselt jahvatatud ubadest kohvi peetakse väga heaks. Nimelt ei lähe need nii kuumaks kui elektrilised jahvatajad ning kohvi aroom säilib oluliselt paremini.
  • Elektrilised kohviveskid- on mõeldud pisut laisemale ja mugavamale kohvisõbrale. Kogu jahvatamise teeb teie eest ära masin ise. Veski ise koosneb kahest osast- mootorist ja ubade mahutist. Elektriliste kohviveskite puhul on omakorda võimalik valida kividega- ja teradega veski vahe. Esimesi neist peetakse aga paremaks, sest siis on võimalik teil valida täpselt kui peeneks masin oad jahvatab .Teradega veskid seevastu jahvatavad puru aga kaootiliselt,ent on odavamad ja kipuvad kiiresti kuumaks minema.
  • Integreeritud kohviveskid- need on sellised veskid, mis on integreeritud kohvimasina sisse. Üldiselt kasutavad selliseid veskeid automaatsed kohvimasinad. Piisab vaid kohvimasina paneelilt sobiva kohvinupu vajutamisest, kui veski peenestab täpse koguse kohvipuru ning kohvimasin valmistab teile meelepärase kohvijoogi.
  • Espresso ubade jahvatamiseks mõeldud veskid- selline masin võimaldab väga täpselt reguleerida seda, kui peeneks oad jahvatatakse. Kasutage espressomasinat ning nautige parimat kanget kohvijooki oma kodus.

Võimsus

Seadmeid on aga erinevaid . Mida võimsam on jahvataja seda kiiremini ja paremini masin oma tööd teeb. Võimsust mõõdetakse vattides, ning eduka jahvatamise tulemuse saavutamiseks peaks võimsus olema vähemalt 150- 300 W. Osad jahvatajad on sellised, kus peate täitma vaid ubade anuma ning vajutama start nuppu ning juba veski jahvatabki ubadest kohvipuru.

Teine variant on aga selline, kus peate ubade lahtrile kaane peale keerama. Kohe kui olete masinale kaane peale sättinud, hakkab masin tööle ning jahvatab ube nii kaua, kui te jälle kaane masina küljest ära võtate. See tähendab omakorda aga seda, et kogu jahvatamise protsessi ajal peate te ise masinast kinni hoidma, vastasel juhul masin ube ei jahvata. Kes mida eelistab on muidugi maitse-asi, kuid kaldume arvama, et start nupuga masin on siiski pisut kasutajasõbralikum.

Kohviubade mahuti

Mida suurem on mahuti, seda rohkem on korraga võimalik kohviube jahvatada. Tavaliselt on mahutavad need 30-90 grammi ube. Mõned kohviveskid on aga sellised, mille mahutid on suuremad, kuid soovi korral jahvatab masin siiski ube vaid ühe tassi kaupa.

Disain

Ilus välimus on iga seadme puhul vaid boonuseks. Sama kehtib ka veskite puhul. Valige omale meelepärasest materjalist kohviveski- kas terasest või plastikust. Värvi ja disainivalikut jagub rohkem kui küllaga.

Jahvatusmehhanism

Nagu eelpool põgusalt mainisime, siin on olemas kahte tüüpi jahvatusmehhanisme- teradega ja keraamilised veskitüüpi. Metallist teradega masinad on müügil soodsama hinnaga, ent selliste teradega veskid ei jahvata nii hästi ja kohvipurusuurus ei ole nii ühtlane nagu keraamiliste kividega seadmed seda teevad. Veskitüüpi kohviveskitel pöörleb keraamiline kivi vastava kujuga keraamilise ümbrise sees ning jahvatab kohvioad vastavalt koonuste vahele seadistatud vahe suurusele. Üldiselt saab koonustega reguleerida jahvatatava puru suurust liigutades koonuseid üksteisest eemale või lähemale, see tahab ühtlase ja stabiilse tulemuse erinevate kohvijookide valmistamiseks.

Automaatne väljalülitus

On kasulik lisafunktsioon, sest masin lülitab end pärast õige koguse ubade jahvatamist ise välja. Nii ei jää masin kööki tööle ning elektrit raiskama.

Soovitame osta alati tuntud brändide tooteid, sest nii võite kindel olla seadme kvaliteedis. K-Rauta.ee veebipoest leiate selliste tuntud tootjate kohviveskeid nagu : Straume, Bosch, Delonghi ja Severin.

Korduma kippuvad küsimused (KKK)

Kas on oluline millist kohviveskit kasutada?

Kohviubade jahvatusaste sõltub sellest, missugust veskit te kasutate. Kividega veski on parem, sest siis on teil võimalus valida, kui peeneks masin oad jahvatab. Jahvatatud kohvipuru on alati teada ja osakeste suurused ei erine palju.

Kuidas valida kohviveskit?

Mõelge kas soovite käsiveskit või elektrilist jahvatajat. Elektriline veski on kahtlemata mugavam, sest siis ei pea te ubade jahvatamiseks oma jõudu rakendama. Käsiveskid tänu elektirimootori puudumisele vaiksemad ja kasulikud kui tarvis kohvi valmistada hommikuti samal ajal, kui teised leibkonna inimesed veel magavad.

Kas kohviveski kvaliteet on oluline?

Ikka on- mida paremini ja ühtlasemalt veski jahvatab, seda parem ja aromaatsem on kohv. Ühtlaselt jahvatatud kohv tagab ka stabiilse ja ennustatava kohvi maitse, iga tass on sama maitsega.

Miks on keraamilised kohviveskid paremad?

Sest kohvipuru ei kuumene jahvatamise käigus nii palju ja aroomid ei lahku purust enne kohvi keetmist. Keraamilistel seadmetel on peenem ja reguleeritav jahvatus ning pikem eluiga, võrreldes metallist teradega veskitega.

Mitu vatti peaks olema kohviveski?

Masin võiks olema vähemalt 150- 300 W sellega igapäevases kasutuses ei tohiks hätta jääda. Võimsamad seadmed on kasulikud, kui tarvis tihedamalt suuremaid koguseid kohvi korraga valmistada pidudeks, hommikusöögilauale üritustel ja puhkemajades.