
VALMISTAMISE AEG: UMBES 30 MINUTIT
KOOSTISOSAD:
KOOSTISOSAD:
- 2 bataati (magusat kartulit)
- 100 grammi ricotta juustu
- 100 grammi kodujuustu
- Natuke oliiviõli
KASTMEKS:
- 1 basiiliku kimp
- 5 lusikat oliiviõli
- 25 grammi kõva juustu
- 20 grammi India pähkleid (või muud, röstitud)
- 1 küüslauguküüs
- Natuke soola
KAUNISTAMISEKS:
- 1 peotäis pekaanipähkelid (või muid vastavalt maitsele)
VALMISTAMINE:
- Kartul korralikult pesta, puhastada ja lõigata 0,5 cm viiludeks, laotada need küpsetusplaadile, mis on kaetud küpsetuspaberiga ja kastetud õliga.
- Pange ahju, mis on kuumutatud kuni 210° C, küpsetage 25 minutit või kuni viilud on pehmed.
- Segage ricotta juustu ja kodujuustu blenderiga kuni kreemja konsistentsini.
- Basiilik, õli, pähklid, küüslauk ja sool panna blenderisse ja segada ühtlaseks massiks. Ärge tehke päris pudruks - tekstuur tuleb säilitada. Kui segada ei õnnestu, peatage blender, valage juurde veel natuke õli ja segage massi lusikaga.
- Valage kaussi ja segage juustuga. Maitske ja vajadusel lisage soola.
- Võtke kartuliviilud ahjust ja laske neil veidi jahtuda. Pange neile teelusika täis kreemi ja pool lusikatäit pesto kastet.
- Lõpuks kaunistage iga suupiste pähklitega.